In loc sa inventeze tot felul de taxe aberante, pe chiftele, pe averile mari, pe amprenta de carbon, pe drepturi de autor si cine stie ce alte tampenii la care nu au niciun studiu de impact, ca nu mai e necesar, ar putea sa scada CAS-ul cum zice Parlamentul, sa mai desfiinteze din taxe si sa creasca TVA.

Asta dupa ce fac o socoteala cu cat. In felul asta, simplu, se colecteaza mai multi bani in mod sigur, nu creste birocratia, ba chiar scade, si, desi se taie din consum, se stimuleaza aparitia de locuri de munca, somajul este sperietoarea acestui an, scrie Dan Selaru pe blogul sau.

Cum noi exportam in UE si UE a inceput sa creasca economic asta ar duce si la cresterea exporturilor si deci la stabilitatea mandrei noastre monede nationale si reducerea deficitului comercial.

Dar noi trebuie sa facem ceva complicat, sa nu stim care e rezultatul si sa crestem numarul de taxe, sa marim birocratia si sa complicam si mai mult sistemul.

Practic acum trebuie sa alegem intre consum si export ca motor al economiei. Noi stam cu fundul in doua luntri si nu facem nimic, ne dam de ceasul mortii cu taxa pe carnati.

Frica si incompetenta plus politicianismul o sa ne conduca intr-o mocirla de nedescris. Daca vechiul Guvern Boc avea scuza ca vin alegerile acum nimeni nu mai are nicio scuza. Trebuie reformat tot sistemul de taxe si impozite prin scaderea impozitelor pe munca, eliminarea nenumaratelor taxe care consuma mai mult decat aduc la buget si echilibrarea prin cresterea taxelor pe consum si proprietate.

Citeste restul materialului si comenteaza pe blogul Romania obiectiva