Fiecare partid are dreptul, ca asociatie libera, sa-si apere interesele. Primul interes este supravietuirea ca institutie. Al doilea este guvernarea. In rest sunt palavre, scrie Dan Selaru pe blogul Romania obiectiva.

Supravietuirea unui partid si corectitudinea actiunilor sale se valideaza intr-un singur mod. La vot. Restul e demagogie.

Intrarea la guvernare a unui partid este decisa de structurile interne de conducere, intr-un mod democratic sau nu, conform statutului. Daca structurile nu mai reprezinta interesele majoritatii membrilor de partid structurile si conducerea de partid sunt schimbate prin metodele interne ale partidului. Si asta nu e o decizie de interes public, ea este validata sau nu public la urne. Pentru ca, repet, un partid e o structura organizata prin vointa libera a membrilor care "vinde" o doctrina, un program politic, lideri. La urne se produce sau nu "cumpararea".

PNL are dreptul sa ceara orice ca sa intre la guvernare. PDL poate sa ofere sau nu. Sau poate sa gaseasca o alta varianta. Fiecare dintre cele doua partide isi apara interesele asa cum se vad ele, interesele, din interior. Asta e jocul democratic.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul Romania obiectiva.