Astazi este ultima zi de campanie electorala si cred ca a venit momentul sa aruncam o privire asupra a ceea ce s-a intamplat in ultimele patru saptamani. De la bun inceput, trebuie sa spun ca am asistat probabil la cea mai slaba campanie pentru alegerile prezidentiale de dupa 1990, fiecare dintre candidatii cu sanse fiind interesat sa demonstreze doar ca ceilalti sunt mai slabi decat el, in timp ce nimeni nu s-a obosit sa ne lamureasca de ce el insusi ar fi un presedinte mai bun decat ceilalti, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Data fiind criza cu care ne confruntam, ma asteptam sa vad multe dezbateri axate pe idei si programe, insa ceea ce am vazut a fost doar o fuga de raspundere, mistocareala ieftina si discutii pe langa subiect.

Si am mai vazut ceva ce nu credeam ca voi vedea la 20 de ani de la Revolutie - coalizarea conjuncturala a unei bune parti a presei in scopul linsarii mediatice a unuia dintre candidati, actiune care se va dovedi pana la urma inutila, pentru ca rezultatele obtinute vor fi departe de cele urmarite.

Per total, a fost o campanie electorala 100% negativa, iar in ceea ce ii priveste pe finalisti, este clar ca batalia se va da intre dl. Traian Basescu si dl. Mircea Geoana, alegatorii avand pentru a nu stiu cata oara ”sansa” de a alege raul cel mai mic.

Dl Antonescu, in ciuda faptului ca s-a miscat destul de bine in ultimele 7-10 zile, are sanse infime sa ajunga in turul doi, si asta pentru ca masina de vot a PNL nu poate concura nici pe departe cu masina de vot a PSD.

Restul candidatilor sunt de umplutura, si cred ca dupa alegeri, ar trebui adusa in discutie o crestere a numarului de semnaturi necesar accederii in cursa prezidentiala de la 200.000, la cel putin 500.000.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.