Inchipuiti`va doua mese de birou, in aceeasi incapere. Una tine de un serviciu din cadrul Ministerului. Alta, de alt serviciu. Colaboreaza pe mail si chiar fax, desi ar putea discuta prin viu grai. Functionarii prefera sa`si trimita insa adrese.

Zice prima «Prin prezenta va transmitem in original, Declaratia privind obligatiile la bugetul general consolidat aferenta lunii…., depusa eronat de catre…, CUI: … si inregistrata la Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti sub nr.48831/…, fiind in competenta dumneavoastra de solutionare.»

Si isi intinde mana de`i aseaza dosarul pe coltul biroului.

Cealalta ii raspunde: «Multumim pentru colaborarea dintre cele doua Servicii. Apreciem daca dupa rezolvarea acestei situatii am iesi la o cafea pentru stingerea oricaror nelamuriri legate de… Rog transmiteti contribuabil erorile comise.»

O alta adresa. De la Serviciul evidenta analitica pe platitori contribuabili mijlocii:

«Avand in vederea operarea eronata a Proceselor Verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor nr….., Va multumim pentru colaborare. Sef serviciu…» Si atat. Avand in vedere operarea eronata, va multumim pentru colaborare. Sau.

Se intampla rar ca Finantele sa iti aplice gresit amenzi. Nu`i nici un bai, exista modele de adrese si pentru asta: «Prin prezenta va rugam sa procedati la scaderea din evidenta analitica pe platitor a Procesului Verbal de Constatare si Sanctionare a Contraventiilor nr.0052668/…, cu suma de 6000 ron pentru societatea SC …CUI…, deoarece a fost operat eronat in baza.» Raspuns «Procedat intocmai scazut rog ca viitorul sa nu mai aduca adrese similare caz contrar amenda serviciu. Va multumim pentru colaborare.»

Numerele de adrese, sumele, samd sunt perfect reale. Din pacate.

Cand aud ca nu trebuie unii dati afara, imi vine sa urlu. Pai ce sa faci cu asemenea oameni si cu asemenea proceduri ?

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.