Sub titlul "Democratia este si recunoasterea vocii care spune adevarul" apare acest pasaj:

“Tocmai aceste evenimente lipsite de precedent dau masura mizei legate de presedintele Basescu – o asemenea coalizare de forte impotriva unui om care, daca e sa judecam dupa criticii sai, n-a facut mare lucru. Daca nu a facut, inseamna ca e inofensiv. Dar daca e inofensiv, de ce o asemenea coalizare enorma impotriva sa? El a vorbit, a aratat cu degetul si a amenintat.

Sunt aceste lucruri suficiente ca sa explice o asemenea mobilizare de ura impotriva sa? Evident, nu. Pentru cei care s-au coalizat impotriva sa e foarte important ca in locul sau sa se afle un om de-al lor. De ce e atat de important? Ca de obicei, plutim in incertitudine. Numai cine cunoaste aranjamentele din culise poate evalua in mod corect care e miza si de ce e atat de important ca Traian Basescu sa fie inlaturat. Singurul fapt cert este ca toti cei care il vor iesit din joc sunt ei insisi nedemni sa ia parte la joc”.

O parte dintr-un interviu cu Horia Roman Patapievici din Revista 22 din 12 mai 2009.

Pentru a-l lamuri pe domnul Patapievici, miza este accesul la resursele financiare ale Statului.

Argumentul coalizarii impotriva lui Basescu, omul care vrea sa distruga sistemul ticalosit, nu este nou, ii apartine lui Gabriel Liiceanu si este din vremea Referendumului pentru demiterea Presedintelui. Si atunci era valabil. Macar in opinia a 75% din cei care au mers la vot.

Traian Basescu a scos din orice logica acest argument cand impreuna cu Mircea Geoana a pus la cale "monstruoasa coalitie" PDL-PSD care ne guverneaza si pe care o conduce de facto.

Nu exista o coalitie a fortelor politice impotriva lui Traian Basescu. Traian Basescu conduce o coalitie a fortelor politice care insumeaza 75% din clasa politica. Si se poate impaca relativ usor pana si cu Viorel Hrebenciuc pe care-l "dispretuieste profund". Campaniile electorale in care ne aflam "justifica" orice atacuri dar nu rup Guvernul. Nimeni nu vrea sa plece de la Putere.

Mai vrea Traian Basescu sa distruga "sistemul ticalosit"? E retorica intrebarea.

Doar titlul articolului ramane valabil. Sa-mi aduc aminte cum sustinea Traian Basescu ca nu l-a anuntat Tariceanu ca nu se pot mari salariile profesorilor. Doar de trei ori.

Asta nu inseamna ca iau apararea PNL. Doar incerc sa restabilesc adevarul. Sau sa-mi aduc aminte de declaratia Presedintelui Traian Basescu vis a vis de Popoviciu? Contestata de Monica Macovei. Mai am exemple dar nu folosesc.

Cam asa ne vede Germania, care nu mai vrea sa finanteze coruptia romaneasca. Lupta anticoruptie, singura care putea, sau poate, salva aceasta tara a ramas o vorba goala.

Dupa cinci ani Traian Basescu poate sa-si asume rezultatele acestei "lupte". Sau sa declare ca a fost invins de sistemul ticalosit. Sau ca s-a aliat cu el. Sau ca nu erau decat vorbe de campanie electorala si, asa cum sunt acum atacurile impotriva lui de azi, fac parte din scenariu.

Adrian Nastase n-a ajuns in fata judecatorilor. Exista raspundere ministeriala pentru deficitul lasat de Tariceanu? Daca nu exista inseamna ca e doar incompetent. Sa-mi aduc aminte cine l-a desemnat?

Domnule Patapievici, va uitati la un film prost in care, ca si mine, sunteti un figurant. Traian Basescu face parte din scenaristi. Traian Basescu nu e inocent, doar este, pe moment, seful haitei, masculul alpha ca sa folosesc expresii de nivelul Dvs. intelectual. Si o sa ramana in aceasta pozitie. Si Nastase n-o sa ajunga in fata Justitiei iar Tariceanu n-o sa raspunda pentru deficit.

Democratia chiar este si recunoasterea vocii care spune adevarul, fara sa omita partile care nu-i plac. Altfel e propaganda.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.