Deplasarea Monei Pivniceru, sustinuta de PNL la functia de ministru al justitiei, in masina detinutului Adrian Nastase pentru o discutie cu Mariana Alexandrescu, fosta consiliera juridica a celui aflat azi la Jilava este inca un eveniment care-i pune pe liberali intr-o lumina tot mai proasta in relatia cu justitia. Aflam, in parlalel, ca alti liberali au intrat pe mana procurorilor DNA, suspectati de infractiuni comise la referendum. Fostul ministru al apararii, Theodor Athanasiu si Samson Dobritoiu, fiul ministrului actual al apararii, Corneliu Dobritoiu sunt urmariti penal de procurorii DNA Cluj deoarece ar fi platit interlopi sa mobilizeze cetatenii la vot.

Dan TapalagaFoto: Hotnews
  • Asadar, Mona Pivniceru se plimba prin Bucuresti cu limuzina unui puscarias si mai vrea sa ajunga ministrul justitiei? Daca va ajunge ministru la justitie, va avea in subordine administratia penitenciarelor, care-l are pe Nastase in custodie la Jilava. Si atunci ce cauti in masina detinutului si mergi fix la blocul in care locuieste, tot intamplator, consilierul lui Nastase pe probleme juridice? Mona Pivniceru are si calitatea de judecator la Inalta Curte, unde Adrian Nastase are inca doua dosare pe rol. Avem cazurile Barsan, Costiniu, judecatori la Inalta Curte acuzati ca au intervenit in dosare. Avem, deci, motive sa suspectam un posibil aranjament? Neclar de ce Pivniceru s-a expus in halul asta, de nu i-a mai pasat de nimic si s-a aruncat in masina detinutului Nastase pentru a se intalni cu consilierul sau pe probleme juridice? Ce i s-a promis? O nominalizare pe noua ani la Curtea Constitutionala? Anul viitor expira trei mandate acolo. Altceva? Ce?
  • Fiul lui Dobritoiu a primit citatia ieri, 15 august. Tot in cursul zilei de ieri, tatal sau, ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, s-a deplasat la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu Crin Antonescu. In cursul serii de ieri, Antonescu s-a lansat in acuzatii grave impotriva procurorilor, comparind anchetele acestora cele din timpul anilor 50 de pe vremea colectivizarilor. Prin urmare: murea presedintele interimar de grija cetatenilor anchetati sau a intimidat justitia in tentativa de a-si apara colegii de partid, suspectati de participare la furtul masiv de la referendum care se vede de la Washington? 
  • Ajunsi in acest punct, nu putem sa nu ne amintim ce-i spune un anume Vlad fostului ministru al administratiei, Victor Paul Dobre, asa cum rezulta din interceptarile realizate de procurori in dosarul in Referendumul: "Daca nu cumva e bine sa fugim din acest grup infractional organizat! Pe bune!". Procurorii au cerut Parlamentului aviz pentru a putea incepe urmarirea penala in cazul fostului ministru, insa USL a anuntat ca va obstructiona votul, considerand ca ancheta este politica. Spectrul acestui "grup infractional organizat" l-a speriat pana si Ioan Rus, fostul ministru de interne, care a demisionat pe motiv ca "nu doreste sa-si petreaca batrantetile la puscarie", constantand ulterior ca "eram oricum pe o strada cu sens unic care ducea la Parchet".
  • Parchetul General si procurorii DNA sunt, mai nou, marea obsesie a liberalilor. Un set de stenograme dintr-o sedinta PNL datata vineri, 3 august, arata inca o data ca procuparea majora a liderilor liberali este schimbarea procurorului general, Laura Codruta Kovesi de la Parchetul General si a lui Daniel Morar de la DNA. Cei mai interesati de schimbarea lui Kovesi si Morar se arata Varujan Vosganian si Sorin Rosca Stantescu (trimis in judecata de Parchetul General in dosarul Rompetrol, Tribunalul Bucuresti a amanat o decizie pentru 20 august).
  • Si Relu Fenechiu, al carui dosar de coruptie a fost trimis de DNA in instanta la 28 iunie, s-a aratat enervat de prelungirea mandatului lui Daniel Morar
  • Din pacate, opinia publica uita prea repede cine tragea sfori sa ajunga sefi la parchete cu sprijinul liberalilor. La inceputul lunii iulie, DNA a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva procurorilor Marcel Sampetru si George Balan pentru trafic de influenta. In aceasta afacere judiciare gasim tot un liberal implicat, pe seful CJ Ilfov, Marian Petrache, care discuta cu cei doi posibila impartire a functiilor. Politicianul liberal ii explica simplu unui procuror ca, daca nu au control pe curent (informatii) motorul (DNA, parchet) nu merge. Concluzia liberalului era ca trebuie sa puna mana pe amandoua.
  • Toate aceste zbateri, mai ales ultimele evenimente care fie lovesc in plin PNL (anchetarea lui Athanasiu&Dobritoiu jr), fie le strica planurile (cazul Pivniceru fotografiata in masina detinutului Nastase), vor determina o actiune in forta impotriva procurorilor. E posibil ca Victor Ponta, la presiuinile lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu, sa forteze inlocuirea de la parchetul General a Laurei Codruta Kovesi, toate acestea in numele poporului anchetat, nicidecum in numele revolutiei borfasilor. Puciul penalilor a intrat in faza delirului anarhic total. Ion Iliescu si CTP si-au dat mana in sfarsit in lupta cetateaneasca impotriva "haitelor de procurori", autoritatea justitiei fiind astfel subminata grav tocmai de catre cei care denuntau pana mai ieri "disolutia autoritatii statului". 
  • Or, ce disolutie a autoritatii statului mai grava se poate imagina decat cea sugerata de aceasta scena in care, atentie mare, un cetatean implora un ministru din guvernul unei tari "sa fugim din acest grup infractional organizat"? In revolutia borfasilor, ministrii sunt chemati sa fuga de infractori iar cetatenii cu probleme penale sunt aparati de guvern impotriva procurorilor.