Promovat recent de Victor Ponta purtator de cuvant al principalului partid de opozitie din Romania, un partid socialist care il are ca presedinte de onoare pe Ion Iliescu, cel care, ca presedinte al Romaniei a acceptat concluziile Raportului Comisiei Internationale pentru studierea Holocastului in Romania condusa de Elie Wiesel, Dan Şova,a facut o serie de afirmatii intr-o emisiune pe “The Money Channel”, care contesta momente cumplite din istoria tragica a evreimii din Romania. Se pun sub semnul intrebarii crime impotriva umanitatii. Cine neaga Holocaustul poate nega si Gulagul. Aceste pozitii sunt abominabile, repugnante si distructive din punctul de vedere al unei comunitati democratice. Sa afirmi ca pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit in timpul razboiului este o minciuna si o stupiditate. A citit Dan Sova “Jurnalul” lui Mihail Sebastian? A citit “Raportul Final” al Comisiei Wiesel, aparut la editura Polirom? Negationismul in ceea ce priveste ambele totalitarisme este abject si trebuie repudiat fara urma de echivoc.

Vladimir TismaneanuFoto: AGERPRES

Aseară, într-o emisiune televizată, purtătorul de cuvânt al PSD-ului a negat existenţa Holocaustului românesc. Astfel, într-un comunicat remis redacţiei “România liberă”, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România îşi exprimă “profundul dezacord” şi “indignarea” faţă de declaraţiile lui Dan Şova, care a spus că “La Pogromul de la Iaşi au murit 24 evrei”, “Armata germană este responsabilă pentru evenimentele de la Iaşi” sau “pe teritoriul României nici un evreu nu a avut de suferit”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii “Oameni şi oameni”, difuzată aseară pe postul de televiziune “The Money Channel”.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro