O expoziţie de documente şi fotografii dedicată lui Corneliu Coposu este deschisă publicului, începând de miercuri, în holul Ateneului Român, ca parte a ceremoniilor organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui om politic.

Fundaţia Română pentru Democraţie şi Fundaţia Corneliu Coposu pun astfel la dispoziţia publicului circa 30 de panouri care îl ilustrează pe Corneliu Coposu în diferite momente ale vieţii, informeaza Agerpres.

'Prezentăm o cronologie a vieţii lui Corneliu Coposu. Primele panouri sunt dedicate anilor copilăriei şi anilor de detenţie, din perioada când a avut domiciliu obligatoriu, în Bărăgan. Am lucrat mult cu Fundaţia Română pentru Democraţie, care ne-a furnizat multe fotografii din perioada reînfiinţării PNŢ. Avem şi fotografii din primele contacte cu viaţa politică. Sunt panouri cu fotografii din relaţiile internaţionale, postcomunism, întâlnirea cu Papa Ioan Paul al II-lea, de la Congresul Partidului Conservator din Anglia, când a primit o distincţie din partea premierului Marii Britanii de la acea vreme', a declarat pentru Agerpres Andrei Galiţă, curatorul expoziţiei.

Expoziţia este deschisă până joi.

Vineri, panourile care ilustrează perioada sa de detenţie şi domiciliul obligatoriu vor fi expuse la Penitenciarul Jilava.

Realizată de Fundaţia Română pentru Democraţie, în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, expoziţia oferă şi un album filatelic care conţine două cărţi poştale şi un timbru cu fotografia lui Corneliu Coposu, realizat de Romfilatelia.

În data de 20 mai 2014, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu - personalitatea care, timp de mai bine de jumătate de secol, şi-a dedicat viaţa unei politici în care morala şi onoarea să fie atributele principale.