Aproximativ 12.167 de ore petrecem facand dus, daca ar fi sa facem o aproximare luand in considerare cele 20 de minute petrecute zilnic in baie, in conditiile in care am trai 100 de ani. Cu toate acestea, in lipsa acestei rutine zilnice, confortul nostru ar fi cu mult diminuat. Pe de alta parte, aplicarea zilnica a produselor de curatare a pielii si parului produce un dezechilibru al PH-ului natural al pielii si favorizeaza aparitia microbilor urat mirositori, conform The Atlantic.

Bacteria Nitrosomonas Eutropha si beneficiile pe care le-ar putea avea pentru sanatatea pieliiFoto: captura ecran

Ce s-ar intampla cu pielea noastra daca am inceta sa ne spalam?

La inceput acesti microbi ar fi dusmanii simtului nostru olfactiv, insa dupa un timp pielea noastra va ajunge la o stare de echilibru normala, din punct de vedere evolutionist.

In materialul video de mai jos, ce face parte din productia "If Our Bodies Could Talk", vedem care sunt consecintele faptului ca obisnuim sa ne curatam zilnic pielea cu produsele cosmetice si de curatare aflate pe piata.

Din interviul realizat de editorul TheAtlantic James Hamblin, aflam care este opinia specialistilor biologi ai companiei AOBiome, care lucreaza impotriva acestor obiceiuri de curatare a pielii, incercand sa promoveze produse ce contin bacterii pentru a ne ajuta tenul sa isi recapete echilibrul natural al PH-ului.