Compania ISIS, care a creat aplicatia Isis Wallet, si-a schimbat numele in Softcard pentru a evita orice potentiala asociere cu grupul militant islamic care poarta acelasi nume. Directorul companiei a anuntat schimbarea de brand, specificand ca au trecut doua luni de cand ISIS isi cauta o noua identitate, scrie slate.com.

"In iulie, am anuntat ca vom schimba brandul ISIS Wallet pentru a evita confuzia si asocierea cu un grup militant islamic violent din Orientul Mijlociu, al carui nume, atunci cand este tradus in engleza, este cunoscut sub acronimul ISIS", a spus directorul executiv al companiei, Michael Abbott.

"Chiar daca este o coincidenta, nu avem nici cea mai mica dorinta de a impartasi un nume cu acest grup si gandurile noastre se duc la cei afectati de aceasta violenta", a adaugat acesta.

Compania a aparut in urma asocierii dintre AT&T, Verizon Communications si T-Mobile si "permite utilizatorilor sa stocheze in siguranta informatii financiare si sa plateasca in magazine doar prin atingerea smartphone-urilor", potrivit Bloomberg.