Un grup de iubitori de animale din Japonia vrea sa ofere aspectul uzat si sfasaiat al blugilor prin aruncare materialului in custile leilor, tigrilor si ursilor, mizand pe faptul ca acest look este la moda, iar metoda gasita de ei este extrem de neobisnuita, scrie The Wall Street Journal.

Crearea blugilor zooFoto: Captura YouTube

"Cautam o modalitate de a promova conservarea gradinii zoologice si a faunei salbatice fara sa cheltuim prea mult", a declarat Takuya Miyamoto, membru al proiectului Zoo Jeans.

"Am vrut, de asemenea, sa atragem noile generatii pentru ca acestea sa isi manifeste interesul fata de gradinile zoologice. Asa ne-a venit ideea blugilor zoo", a adaugat acesta.

Crearea unei perechi de pantaloni excentrici este un proces relativ usor, in doua etape. In primul rand, proiectul Zoo Jeans a luat legatura cu Gradina Zoologica Kamin si i-a intrebat daca leii, tigrii si ursii lor ar putea fi interesati de jucarii noi. Apoi, grupul a invelit cauciucuri si mingi mari cu denim si le-a aruncat in cusca.

"Ii lasam sa se joace cu jucariile timp de doua sau trei ore si denimul este gata", a spus Miyamoto.

Materialul este ulterior dus la o fabrica unde este cusut si transformat intr-o pereche de blugi uzata. "Rupturile de pe produsul finit au fost create cu un instinct pur animal", se arata pe site-ul proiectului.

"Nu este o mare diferenta in ceea ce priveste uzura dintre blugii rupti de tigru, leu si urs. Cu exceptia faptului ca denimul rupt de leu nu are taieturi uriase", a mai spus Miyamoto , adaugand ca blugii rupti de leu sunt "eleganti".

Zoo Jeans project a creat pana acum patru perechi de pantaloni, dintre care a vandut una, restul de trei fiind puse la licitatie pe internet. Profitul va fi donat Gradinei Zoologice Kamine.

Licitatia a fost deschis joi, iar pana acum exista 15 oferte pentru blugii rupti de tigru, iar pretul a ajuns la 1193 de dolari perechea. Licitatia va continua pana pe data de 14 iulie.