In anii `50, cele sase studiouri mari din SUA (MGM, Warner Bros, Paramount, Twentieth Century - Fox si RKO), cand filmele erau al treilea mare business in America- dupa retailul alimentar si comertul cu masini- puteau face orice film voiau. Pe atunci, americanul obisnuit cumpara 30 de bilete de film pe an. Astazi, el cumpara doar 4. Ce inseamna toate astea ? Mai putine filme, dar mai "sigure". De asta face Hollywoodul filme cu super-eroi atat de plictisitoare?

spirala timpuluiFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Less Cash, Less Crime. Spaniolii ii spuneau bancnotei de 500 de euro, "Bin Laden". Ca si teroristul (mort acum), se stia ca exista dar foarte rar putea fi intalnita. 90 % din bancnotele de 500 de euro s-ar afla in Marea Britanie si sunt folosite in crima organizata. Un studiu interesant, despre cum afecteaza disponibilitatea baneasca, rata criminalitatii.
  • Ce culoare are durerea? Sau, ai vrea sa afli cum poti reduce durerea arsurilor? Simplu! Acopera zona rosie afectata, astfel incat sa nu o mai poti vedea. Ideal ar fi sa o acoperi cu un bandaj albastru. Asa scrie intr-un articol publicat in Frontiers in Human Neuroscience.

FOTOGRAFII, GIFURI, ANIMATII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Nu trebuie sa cauti prea mult daca vrei sa dai de forme de viata ciudate...

The hidden life in pond water from Daniel Stoupin on Vimeo.

  • Cum arata sunetul?

a