Mai multe persoane cautate de politie au fost arestate in statul american Alabama dupa ce li s-a spus ca au castigat bilete gratuite la meciuri de fotbal si au fost invitate sa le ridice, transmite Opelika-Auburn News. Operatiunea Iron Snare a vizat persoane cautate pentru neplata pensiei alimentare si a altor drepturi financiare pentru copii.

Suspect fericit, inainte de arestareFoto: Captura oanow.com

In imaginile difuzate se poate vedea cum suspectii intra bucurosi intr-o incapare unde se aude muzica, fiind felicitati de toti cei prezenti. Ei raspund intrebarilor "reporterilor", declarandu-se fericiti ca au castigat bilete gratuite la Iron Bowl, un traditional meci de fotbal american desfasurat intre Crimson Tide (University of Alabama) si Tigers (Auburn University).

Ulterior, ei sunt condusi intr-o alta incapere, unde politistii sub acoperire, imbracati precum fanii celor doua echipe, ii roaga sa-si confirme identitatea, dupa care ii aresteaza.

Politistii au declarat ca fiecare dintre cei arestati in operatiunea sub acoperire datora cel putin 30.000 de dolari pentru pensia alimentara.

Barstool Sports a scris ca metoda politistilor a provocat "umilirea excesiva" a suspectilor.

In acelasi timp, The Daily What a precizat ca tehnica la care au recurs oamenii legii a fost folosita si intr-unul din episoadele serialului de animatie "The Simpsons", in care Homer primeste o barca gratuita, doar ca sa descopere ca politistii vroiau sa-l aresteze pentru neplata unor amenzi de parcare.

The Atlanta Journal-Constitution a scris ca unul dintre cei prinsi a vrut sa pastreze biletul cu care a fost atras de politisti. "Mai primesc biletele?", a intrebat el dupa ce a fost arestat.