Un tanar inarmat cu un cutit a fost arestat, sambata dupa-amiaza, in apropierea primului ministru norvegian Jens Stoltenberg, la o zi de la dublul atac soldat cu 92 de morti, anunta AFP. Produse in doar o ora, ambele atacuri de vineri au parut sa aiba ca principala tinta Partidul muncitoresc norvegian, condus de premierul Jens Stoltenberg - primul atac, cu bomba, avand loc in apropierea cladirii guvernamentale care adaposteste birourile primului ministru, in timp ce al doilea atac, cel armat, a avut loc pe insula Utoya, la o intrunire a aripii de tineret a partidului premierului.

Tanarul arestat sambata a fost retinut de politisti la o intalnire a primului ministru norvegian cu supravietuitorii atacurilor de vineri si cu rudele victimelor. El avea un cutit in buzunar si le-a spus politistilor ca era inarmat deoarece "nu se simtea in siguranta".

Mai mult, tanarul a sustinut, in momentul arestarii, ca este membru al aripii de tineret a partidului condus de premierul norvegian. Politia norvegiana nu a putut oferi, deocamdata, precizari in acest caz.

Anders Behring Breivik, un norvegian de 32 de ani care se declara fundamentalist crestin, a fost arestat vineri dupa ce a deschis focul asupra participantilor la o intrunire a aripii de tineret a partidului premierului norvegian, pe insula Utoya, ucigand 85 de persoane. Alte 7 persoane si-au pierdut viata in atacul cu bomba comis cu doar o ora mai devreme, in centrul orasului Oslo, in apropierea unei cladiri guvernamentale. Surse din cadrul anchetei au declarat ca Anders Behring Breivik a fost vazut si la locul atacului cu bomba, fiind considerat autorul ambelor atentate.