Politistii rusi supraponderali risca sa-si piarda locurile de munca, a avertizat ministrul de interne, care se afla in plina campanie de reducere a efectivelor si de imbunatatire a blazonului politiei, o informatie care facea vineri deliciul presei din Rusia, relateaza AFP.

"Grasii si burtosii nu vor reusi" sa treaca de noile probe impuse ofiterilor, ar fi declarat ministrul Rashid Nurgaliev, potrivit sefului comisiei pentru securitate din Parlamentul rus, Vladimir Vassiliev.

Potrivit acestuia din urma, Nurgaliev ar fi facut aceste afirmatii intr-o conferinta telefonica privata.

Contactat de purtatorul de cuvant al ministerului de interne, Oleg Ielnikov, a afirmat ca Nurgaliev nu a spus "un astfel de lucru de o maniera oficiala si publica".

In plus, a precizat purtatorul de cuvant, teste nu vizeaza greutatea ci capacitatile fizice ale candidatilor: "Daca un barbat de 180 de kilograme alearga distanta ceruta in 10 secunde, nu e nicio problema", a afirmat el.

Presa din Rusia se delecta vineri cu aceasta informatie.

"Cu ochii lor umflati, cu obrajii flescaiti, cu gatul de bou si pantecul enorm, numerosi politisti din Sankt-Petersburg nu au un aer foarte apetisant", scrie site-ul de stiri Neva 24, care afirma ca 12.000 din cei 40.000 de ofiteri din oras sunt supraponderali.

"Daca personalul ministerului de Interne se va reduce cu 20-25%, cat inseamna asta in tone?", a ironizat si ziarul de opozitie Novaia Gazeta.

Presedintele Dmitri Medvedev a lansat o vasta reforma in randul fortelor de ordine, care implica si o reducere cu 20% a efectivelor, din cauza scandalurilor de coruptie, crime, tortura si falsificare de dovezi care s-au multiplicat in sanul politiei.