Dominique Strauss-Kahn se confrunta cu presiuni tot mai mari pentru a demisiona din functia de director general al Fondului Monetar International, atat din interiorul Fondului cat si de la unii oficiali europeni, chiar daca Franta a cerut sa nu fie judecat inainte de a se da un verdict, scrie Reuters.

Lupta pentru functia lui Strauss-Kahn arestat la sfarsitul saptamanii trecute sub acuzatia de tentativa de viol, a escaladat marti cand China, Brazilia si Africa de Sud au revendicat sefia FMI, condus in mod traditional de un european.

Doua surse din conducerea FMI au declarat pentru Reuters ca board-ul Fondului intentioneaza sa-l contacteze pe Strauss-Kahn in inchisoare pentru a vedea daca el intentioneaza sa ramana in functie.

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, a cerut, marti, ca Fondul Monetar International trebuie sa numeasca oficial un lider interimar dupa intemnitarea lui Dominique Strauss-Kahn.

Ministrul de Finante din Austria, Maria Fekter, a sugerat, marti, ca Strauss-Kahn ar trebui sa demisioneze pentru a nu aduce prejudicii FMI.

Strauss-Kahn, aflat acum in inchisoarea Rikers Island din New York, dupa ce luni i s-a refuzat eliberarea pe cautiune, urmeaza sa apara din nou in fata justitiei vineri cand avocatii pot solicita o noua eliberare pe cautiune, scrie Reuters.

Strauss-Kahn a fost arestat in 14 mai la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce o camerista l-a denuntat politiei.