O bomba datand din cel de-al doilea razboi mondial descoperita la sfarstul lunii trecute la Boulogne-Billancourt, in apropierea Parisului, a fost dezamorsata duminica, pentru acest lucru fiind necesara evacuarea a 6.000 de locuitori din zona, anunta AFP.

Cele 6.000 de persoane, care locuiau pe o raza de 400 de metri in jurul locului unde urma sa fie dezamorsata bomba, au fost evacuate duminica dimineata si s-au putut intoarce dupa-amiaza la locuintele lor.

"Operatiunea a decurs foarte bine. Explozia nu a fost foarte puternica, asta e cel mai important", a declarat un reprezentant al Prefecturii din Paris.

Dispozitivul, o bomba englezeasca de 500 de kilograme, era "intr-o stare perfecta", a mai precizat oficialul francez. Dupa neutralizare, bomba va fi stocata "la est de Paris", iar apoi va fi "distrusa printr-o explozie pe un teren militar", au explicat specialistii.

Bomba a fost descoperita pe 27 ianuarie, in timpul lucrarilor pe un santier aflat pe un teren ce a apartinut, in trecut, constructorului auto Renault. Uzinele Renault au fost bombardate in mai multe reprize in 1942 si 1943 de aviatia aliata, din cauza ca producea motoare de masini sub controlul germanilor.