O fosta membra a armatei israeliene a recunoscut ca a oferit documente militare unui ziar din Israel, care ulterior a dezvaluit existenta unei politici de asasinare a militantilor palestinieni, transmite Reuters. Tribunalul districtual din Tel Aviv a gasit-o vinovata pe Anat Kamm (24 de ani) pentru detinere si distribuire de informatii secrete.

Anat KammFoto: Reuters

In timpul serviciului obligatoriu efectuat in armata israeliana, Kamm a luat circa 2.000 de documente militare si le-a oferit unui ziarist de la publicatia Haaretz.

Ulterior, ziarul a relatat ca inalti comandati militari au autorizat asasinarea militantilor palestinieni, incalcand astfel legea din Israel.

"Este o femeie tanara care, in acel moment, a crezut ca descoperit dovezile unor crime de razboi", a declarat avocatul lui Kamm, Avigdor Feldman, citat de Radioul Armatei.

Tribunalul din Tel Aviv a acceptat o intelegere cu Kamm si a renuntat la o serie de acuzatii mult mai grave, intre care incalcarea securitatii nationale. Judecatorii au decis insa sa o condamne pentru detinere si distribuire de informatii secrete.

Pronuntarea sentintei se va face la o data ulterioara. Potrivit legii israeliene, Kamm risca o pedeapsa de 15 ani de inchisoare.