Sapte politisti au fost raniti sambata, in ciocniri violente pe care le-au avut cu sustinatorii Partidului pentru Cultura si Democratie (RCD, de opozitie) la sediul lor din Alger, de unde trebuia sa plece un grup pentru o demonstratie interzisa de autoritati, potrivit unor surse oficiale, relateaza AFP.

Doi dintre politistii raniti sunt intr-o stare grava, a declarat o sursa din politie.

Liderul parlamentar al RCD, Amazouz Othman, a fost, de asemenea, ranit in timpul demonstratiei. Purtatorul de cuvant al partidului, Mohsen Belabbes, raportase anterior sase raniti.

Reuters precizeaza ca oficialii algerieni au refuzat initial sa permita organizarea protestului, considerat "un act provocator".

Doar 15 persoane au mers la locul mitingului anuntat de opozitie, in timp ce in apropiere se aflau sute de politisti.

Opozitia din Algeria sustine ca statul nu investeste profitul obtinut din exportul de energie pentru a imbunatati conditiile de trai ale algerienilor, ca impune restrictii partidelor si ca armata este prea puternica.

Fosta colonie franceza, Algeria se reface inca de pe urma conflictului dintre fortele de securitate si militantii islamisti, in care au murit peste 200.000 de oameni.

Incidentele vin dupa ce unii experti spuneau ca protestele violente din Tunisia, urmarite zilnic, atat pe Internet, cat si in mass-media, in tarile arabe ar putea constitui o sursa de inspiratie pentru aceste populatii aflate in cautarea de reforme.