Un barbat din Palm Springs (California) a fost arestat miercuri de agentii FBI, fiind acuzat ca l-a amenintat cu moartea pe congresmanul democrat Jim McDermott, membru al Camerei Reprezentantilor din partea statului Washington, transmite FoxNews. Charles Turner Habermann a fost retinut la doar cateva zile dupa un alt incident, in timpul caruia Gabrielle Giffords, reprezentanta democrata din Arizona, a fost impuscata in cap in timpul unui eveniment public care a avut loc in orasul Tucson.

Departamentul Justitiei a precizat ca Habermann (32 de ani) este acuzat ca la 9 decembrie 2010 a sunat de doua ori la biroul din Seattle al congresmanului McDermott, dupa o dezbatere prelungita in Camera Reprezentantilor privind taxele federale. Barbatul a lasat doua mesaje in care ii ameninta cu moartea pe McDermott si pe alti democrati, din cauza opiniilor acestora legate de taxe si de asigurarile somerilor.

In primul mesaj, Habermann ameninta ca il ucide pe McDermott, pe prietenii acestuia si pe membrii familiei sale. Ulterior, el a sunat din nou, afirmand ca va angaja pe cineva care sa-l trimita pe congresman "la gunoi".

Haberman este acuzat cu amenintarea unui oficial federal si risca 10 ani de inchisoare.

FoxNews precizeaza ca siguranta legiuitorilor americani a revenit in centrul atentiei dupa atentatul de sambata, soldat cu 6 morti si 12 raniti. Gabrielle Giffords ramane in continuare in stare critica in urma atacului in care a fost impuscata in cap.