Exista probe suficiente pentru ca ultimul medic al lui Michael Jackson, Conrad Murray, sa fie judecat pentru omucidere involuntara. Totodata el nu va mai avea dreptul sa practice medicina in California, a anuntat marti un judecator de la Curtea Superioara din Los Angeles unde incepusera zilele trecute audierile preliminare in cazul decesului starului pop.

Doctorul Murray este acuzat ca i-a administrat "regelui pop" propofol, un anestezic puternic care i-a provocat decesul in 25 iunie 2009.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani in locuinta sa din Los Angeles in urma unei supradoze de propofol pe care il folosea ca somnifer.

Murray a recunoscut intotdeauna ca ii administra propofol lui Michael, dar doar la cererea expresa a starului.

Un martor care a depus marturie in cadrul audierilor preliminare a declarat in 11 ianuarie in fata Curtii Superioare din Los Angeles, ca medicul personal al lui Michael Jackson cumparase 255 de flacoane cu puternicul anesteziant chiar inaintea mortii starului. Cele 255 de flacoane de propofol au fost comandate si livrate intre 6 aprilie si 10 iunie 2009, a precizat Tim Lopez, directorul unei farmacii din Las Vegas.