Doi importanti clerici musulmani pakistanezi l-au avertizat pe presedintele tarii sa nu o gratieze pe Asia Bibi, o femeie crestina condamnata la moarte pentru insulte aduse profetului Mohamed, informeaza CNN.

Cei doi au amenintat autoritatile cu convocarea unor proteste de strada de mari proportii in cazul in care presedintele Zadari va semna gratierea. Un purtator de cuvant al presdintiei a declarat ca Pakistanul este o tara care isi respecta toti cetatenii, indiferent de religie, si ca presedintele va semna un decret de gratiere, daca va fi cazul.

Asia Bibi, femeia acuzata, a petrecut ultimele 15 luni in inchisoare pentru ca l-a insultat pe Profetul Mohamed, infractiune pedepsita cu moartea sau cu inchisoarea pe viata, conform codului penal Pakistanez.

Acuzatiile importriva ei au fost aduse de colegii ei de serviciu, care au refuzat sa bea din aceeasi galeata de apa cu ea. Dupa acest incident a urmat o cearta in care Bibi, in varsta de 45 de ani, l-ar fi insultat pe Profet.

Condamnarea femeii a provocat reactii intense in intreaga lume, mai multe organizatii pentru drepturile omului denuntand controversata lege a blasfemiei din Pakistan.