Politia din regiunea Attica, Grecia, a arestat sambata 5 persoane - intre care doi romani - suspecte ca ar face parte dintr-o retea internationala de trafic de persoane si exploatare a mai multor imigrante de la care recoltau ovule, pe care le vindeau in Grecia pentru femeile interesate de fertilizarea in vitro, potrivit site-ului grec de stiri Kathimerini.

Trei cetateni bulgari - doi barbati si o femeie si doi cetateni romani au fost retinuti de politia din Grecia, cu sprijinul autoritatilor romane si bulgare.

Politia a arestat vineri un medic grec in varsta de 47 de ani la o clinica de fertilitate din Atena chiar cand se pregatea sa recolteze ovule de la o femeie din Romania in varsta de 20 de ani. Majoritatea femeilor care ar fi fost exploatate de grupare au fost aduse in Grecia in baza unor promisiuni pentru slujbe, fiind ulterior vandute pentru prostitutie si fortate sa accepte recoltarea de ovule.

Unul dintre romanii arestati, o femeie de 37 de ani, este suspecta ca ar fi fost supusa acestei proceduri in mai multe randuri inainte de a pune in legatura gruparea cu alte 6 romance.

Suspectii risca pedeapsa cu inchisoarea daca sunt gasiti vinovati.