Beijingul a lansat o ancheta oficiala dupa publicarea unor informatii legate de falsificarea CV-urilor a peste 200 de piloti de avioane, anunta AFP. Investigatia autoritatii aeronautice civile vine la mai putin de doua saptamani dupa ce un avion apartinand Henan Airlines s-a prabusit in provincia Heilongjiang, provocand moartea a 42 de persoane.

In CV-urile falsificate pilotii au modificat numarul de ore de zbor efectuate, potrivit unui raport publicat pe un site guvernamental..

In data de 24 august, un avion Embraer ERJ-190 fabricat de o companie braziliana s-a prabusit dupa ce pilotul a ratat pista de aterizare, aducand astfel in discutie posibilitatea unei erori de pilotaj. 54 de persoane au supravietuit in mod miraculos.

Acesta a fost primul accident major inregistrat in China in ultimii sase ani.

Cel putin jumatate dintre pilotii suspectati de falsificarea CV-urilor lucreaza pentru Shenzhen Airlines, proprietara companiei Henan Airlines.

Autoritatile din Henan au ordonat companiei sa-si schimbe numele pentru a nu afecta in vreun fel imaginea acestei provincii centrale a Chinei.