O racheta a Coreei de Sud a explodat la mai putin de trei minute de la lansare, dupa ce Institutul de Cercetare Aerospatiala a anuntat ca a pierdut contactul cu aceasta, informeaza AFP. Este o noua lovitura data Seulului, care incearca sa intre in cursa spatiala din Asia.

"Se pare ca Naro a explodat in zbor", a declarat ministrul stiintei si tehnologiei, precizand ca explozia a avut loc la 137 de secunde dupa lansare, in momentul in care au pierdut contactul.

Coreea de Sud a incercat sa se alature unui club exclusivist, in prezent cu noua state care au reusit sa plaseze un satelit pe orbita folosind o racheta asamblata pe plan intern. Seulul urma sa il foloseasca pentru a studia schimbarea climei.

"Nu pot spune cu siguranta acum, dar se pare ca a fost o problema cu prima sectiune a rachetei", a precizat Lee Jae-Woo, expert la Universitatea Konkuk din Seul.

Potrivit acestuia, ramasitele rachetei au cazut probabil in ocean, la 100 de km de Coreea de Sud. "Nu inteleg de ce Coreea de Sud se grabeste atat (sa o lanseze)", a spus Lee.

Seulul a investit peste 400 de milioane de dolari si multa mandrie nationala in racheta Naro-1, care cantarea 140 de tone.