Toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul navei irlandeze Rachel Corrie, care transporta ajutoare umanitare catre Gaza si care a fost interceptata sambata de armata israeliana, vor fi expulzati din Israel duminica, a declarat un oficial israelian din cadrul serviciului de imigratie pentru AFP.

"Toti cei aflati la la bordul navei vor fi expulzati duminica, dupa ce acestia au semnat o declaratie prin care renunta la a se adresa justitiei israeliene pentru a contesta aceasta masura", a declarat Sabine Haddad.

La bordul cargoului Rachel Corrie se afla 15 persoane de nationalitate irlandeza si malaieziana, printre care un laureat al premiului Nobel pentru Pace si un fost oficial al ONU.

Militarii israelieni au urcat sambata la bordul navei cu ajutoare umanitare care se indreapta spre Gaza, dupa ce echipajul a refuzat sa acosteze intr-un port din sudul Israelului. Armata israeliana a precizat ca echipajul de pe nava Rachel Corrie a ignorat cererile repetate de a-si modifica ruta. Soldatii nu au intampinat rezistenta, a anuntat televiziunea din Israel, care a precizat ca echipajul si pasagerii s-au conformat ordinelor israeliene.