Iranul va raspunde unui atac militar din partea Statelor Unite prin atacarea fortelor americane stationate in Orientul Mijlociu, a declarat comandantul armatei iraniene, citat de Reuters. "Daca America ne va pune in fata unei amenintari serioase si va lua vreo masura impotriva Iranului, niciunul dintre soldatii americani care se afla in prezent in regiune nu va merge viu acasa", a declarat seful de stat major, generalul Hassan Firouzabadi, potrivit agentiei Fars.

In acest moment, SUA au trupe in Irak si Afganistan, ambele avand granite comune cu Iranul.

Firouzabadi a mai declarat ca un atac impotriva Iranului ar pune in pericol rezervele de petrol. "Daca America vrea sa aiba petrolul si pietele din regiune, atunci aceste piete vor fi luate de la americani, iar controlul musulmanilor asupra petrolului va creste", a declarat generalul, prezent la o ceremonie militara.

Tot joi, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca nu "va implora" tarile care se opun programului nuclear al Teheranului pentru a scapa de sanctiunile decise de marile puteri. Declaratia lui Ahmadinejad a fost facuta in contextul in care presedintele american Barack Obama si omologul sau rus, Dmitri Medvedev, au discutat la Praga si pe marginea dosarului nuclear iranian.