Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi la Moscova ca Alianta atlantica nu va ataca niciodata Rusia. Oficialul a subliniat ca se asteapta ca nici Kremlinul sa nu ia o decizie contrara, in viitor, informeaza AFP. "Lasati-ma sa fac o declaratie foarte clara, ca secretar general al NATO", a inceput Rasmussen. "NATO nu va ataca niciodata Rusia. Niciodata. Si credem ca nici Rusia nu ne va ataca", a anuntat el.

"Am incetat sa ne facem griji cu privire la acest subiect si Rusia ar trebui de asemenea sa inceteze sa se ingrijoreze", a precizat Anders Fogh Rasmussen, intr-un discurs sustinut in fata studentilor, la Universitatea de Relatii Internationale din capitala Rusiei, in a doua zi a vizitei sale.

Dupa o serie de intrevederi cu liderii rusi, Rasmussen a salutat "un nou inceput" in ceea ce priveste relatiile dintre Moscova si Alianta, la un an de la dezacordul dintre cele doua parti asupra razboiului din Georgia. Anders Fogh Rasmussen este primul secretar general al NATO care efectueaza o vizita la Moscova, dupa 2007. Relatiile dintre NATO si Rusia au cunoscut o perioada de tensiuni dupa razboiul ruso-georgian din august 2008.