Un grup de studenti de la New York University s-a confruntat cu politistii din metropola americana vineri dimineata, informeaza Daily News. Scandalul a izbucnit dupa ce 60 de studenti care fac parte din coalitia Take Back NYU! s-au baricadat miercuri seara intr-una dintre cantinele din campus, solicitand printre altele mai multa transparenta legata de bugetul universitatii si burse pentru studentii palestinienii.

Protestatarii au cerut ca universitatea sa faca publice salariile personalului didactic. De asemenea, ei au solicitat ca NYU sa trimita materialele care-i prisosesc Universitatii Islamice din Gaza.

Politia le-a cerut protestatarilor sa paraseasca cladirea Helen & Martin Kimmel Center for University Life pana vineri dimineata, la ora 1, avertizandu-i pe acestia ca vor fi expulzati si chiar arestati. Studentii au refuzat insa, iar in fata cladirii s-au adunat in cursul serii cateva sute de sustinatori ai protestatarilor.

In jurul orei 2 dimineata, intre suporterii protestatarilor si politisti au izbucnit confruntari. "Nu faceam altceva decat sa ne exercitam dreptul la libera exprimare, cand politia ne-a atacat", a declarat un student, adaugand ca "cel putin 12 persoane au fost ranite. Este un caz evident de brutalitate a politiei".

Departamentul de Politie din New York nu a confirmat informatiile legate de existenta unor raniti, insa a precizat ca doi studenti au fost arestati.

Unii dintre studentii de la NYU au afirmat ca protestul celor de Take Back NYU! ar fi trebuit sa se limiteze doar la problemele de buget si sa nu includa solicitari legate de Gaza.

Pe de alta parte, coalitia a anuntat ca oficialii universitatii au taiat electricitatea si internetul in cladirea Kimmel, unde inca se afla baricadati protestatari.