Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a primit titlul de "arhi-mutilatorul" limbii engleze din partea organizatiei Plain English Campaign (PEC), care saluta plecarea de pe scena politica a unei "surse bogate de gafe", informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

The Plain English Campaign (PEC) i-a acordat presedintelui Bush premiul "Foot In Mouth (Piciorul in gura)", pentru a marca plecarea de pe scena politica a "unei surse bogate de gafe".

Baroneasa Margaret Thatcher a primit premiul "Contribution To Plain English (Contributie la protejarea limbii engleze simple)", in semn de recunoastere pentru "modul direct" de a vorbi.

Reprezentantii PEC au indicat ca George W. Bush este un "arhi-mutilator" al limbii engleze, iar oficialii organizatiei au oferit si o lista cu vorbe de duh spuse de presedintele american. Printre acestea se numara "It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it" ("Clar este vorba de un buget. Contine multe cifre") si "The Afghan fighters have no disregard for human life" ("Luptatorii afgani nu desconsidera vietile oamenilor").

De cealalta parte, Thatcher este considerata de PEC drept un exemplu de politician cu un stil de a vorbi foarte direct. "Admiram modul ei simplu de a vorbi - nu are nimic de a face cu culoarea ei politica", a indicat un purtator de cuvant. "Este antiteza majoritatii politicienilor. Spune ceea ce crede si nu face risipa de cuvinte", a adaugat acesta.

Plain English Campaign este un grup independent care lupta pentru utilizarea limbii engleze simple in comunicarea publica, opunandu-se jargonului, argoului si altor limbaje specifice.