Fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, a declarat ca i-ar placea sa lucreze in viitoarea Administratie Obama. Intr-un interviu acordat publicatiei Washington Post, Gates a afirmat ca, desi functia lui este aceea de presedinte al fundatiei infiintata impreuna cu sotia sa, ar fi bucuros sa ia in calcul un post in vreun comitet sau daca i se ofera un obiectiv precis in noua guvernare democrata.

"Fara indoiala ca slujba mea plina este aceea de presedinte al fundatiei Bill & Melinda Gates", a declarat fondatorul Microsoft, adaugand ca "daca imi pot aduce contributia intr-un comitet sau cu vreun obiectiv precis, m-as bucura sa iau in calcul acest lucru. Sper ca lucrurile pe care le-am invatat despre educatie, incluzand aici si greselile pe care le-am facut, ne vor permite sa avem un dialog consistent si sunt foarte optimist ca vom avea o astfel de discutie cu oamenii din noua Administratie".

Gates s-a aflat miercuri si joi la la Washington, unde a abordat cu vicepresedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, probleme din domeniul educatiei si al sanatatii. Biden si Gates au discutat "o gama diversa de subiecte, incluzand sanatatea la nivel global si dezvoltarea, precum si necesitatea de a imbunatati resursele pentru educatia gimnaziala, in special pentru colegiile comunitare", a declarat un membru al echipei de tranzitie.

Fondatorul Microsoft i-a povestit lui Biden despre activitatile fundatiei Bill & Melinda Gates, fondata cu banii lui Gates si ai miliardarului Warren Buffett, care este si el un suporter si consilier economic al lui Barack Obama.

Inainte de intalnirea cu Biden, Bill Gates a tinut un discurs la George Washington University, in care i-a cerut presedintelui ales sa puna la punct masurile pentru cresterea economica si sa-i ajute pe americanii afectati cel mai mult de criza financiara.