Presedintele ales al SUA, Barack Obama, va numi in postul de ministru al justitiei pe Eric Holder, un cetatean de culoare in varsta de 57 de ani, care a facut parte din administratia Bill Clinton, intre anii 1993 si 2001, scrie publicatia Newsweek in editia electronica, citata de AFP.

Eric Holder, fost adjunct al procurorului general al SUA in timpul administratiei lui Clinton, va deveni astfel, "primul afro-american care va conduce Departamentul Justitiei", mai scrie sursa amintita, citand doua persoane apropiate echipei de tranzitie a presedintelui ales.

Eric Holder, un fost avocat, adjunct al procurorului general al SUA si unul dintre principalii consilieri de campanie ai lui Obama, a acceptat propunerea. Echipa presedintelui trebuie insa sa faca toate verificarile asupra trecutului sau, inainte ca el sa fie confirmat in functie.

Potrivit New York Times, Obama urmeaza sa-l instaleze pe Peter R. Orszag, director al Congressional Budget Office (CBO), organism parlamentar insarcinat cu elaborarea de proiectii bugetare pe zece ani. De asemenea, director al National Economic Council, ar urma sa fie Jacob Lew.