Intalnirea la varf consacrata crizei financiare si masurilor de rezolvare a acesteia va avea loc pe 15 noiembrie, in apropiere de Washington, a anuntat un oficial american, citat de CNN.

Aceasta va fi prima dintr-o serie de reuniuni ale liderilor statelor din G-20, care include grupul celor sapte state puternic industrializate, UE, China, Brazilia, India, Rusia sau Coreea de Sud.

Oficialii americani nu au precizat locul exact unde se va desfasura reuniunea.

Presedintele american si liderii europeni au propus, sambata trecuta, organizarea unei serii de intilniri la virf pe fondul crizei financiare.

George W. Bush, omologul sau francez, Nicolas Sarkozy, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au convenit sa consulte si alti lideri, "cu intentia de a incepe o serie de summituri pentru a raspunde la dificultatile cu care s-a confruntat economia mondiala".

La primul dintre aceste summituri, la nivel de sefi de guvern, urmeaza sa fie enuntate principiile de reforma a sistemului financiar mondial considerate necesare pentru a evita ca o criza similara celei actuale sa se produca din nou.

Urmatoarele reuniuni la nivel inalt vor servi pentru aplicarea masurilor hotarate.