Cel putin 25 de persoane si-au pierdut viata si alte 135 au fost ranite in urma coliziunii frontale a doua trenuri. Accidentul a avut loc la Chatsworth, la 50 de kilometri in nord-estul Los Angelesului, si este cel mai grav incident inregistrat in ultima perioada in aceasta regiune, relateaza AFP.

"Aproximativ 135 de persoane care au fost ranite au fost transportate la spitalele din regiune sau au primit ajutoare la locul accidentului", a adaugat Villaraigosa, in timp ce pompierii incearca inca sa scoata victimele din fiarele contorsionate, la sapte ore de la accident.

Potrivit capitanului Armando Hogan, purtatorul de cuvant al pompierilor, 47 dintre raniti sunt in stare critica.

"Este, fara indoiala, cel mai grav accident de tren care a avut loc aici de foarte multa vreme. Este un accident foarte grav, nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat Villaraigosa.

Peste o mie de politisti si pompieri participa la operatiunile de salvare. Autoritatile locale au declarat starea de "alerta rosie" pentru mobilizarea serviciilor de urgenta.

Unul dintre principalele spitale din Los Angeles, UCLA Medical Center, a lansat un apel la donatorii de sange.

Coliziunea frontala dintre un tren care transporta 222 de pasageri si un marfar s-a produs la ora locala 16:23 (23:23 GMT). Potrivit primelor estimari, cele doua trenuri circulau cu o viteza de circa 60 km/h fiecare.

In urma socului, locomotiva trenului de pasageri, operat de societatea Metrolink, a fost impinsa mai multi metri in primul vagon, care s-a rasturnat. Cel putin sapte vagoane ale marfarului companiei Union Pacific au deraiat.

Trenul de pasageri facea legatura intre gara centrala din Los Angeles si Moorpark, situat la 75 km in nord-estul marelui oras californian.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul care a cuprins locomotiva la o jumatate de ora dupa incident.

Cele doua trenuri circulau pe aceeasi linie si se indreptau unul inspre celalalt, a precizat purtatorul de cuvant al Metrolink, Denise Tyrrell: "Cu siguranta, ceva nu a functionat. A avut loc o anomalie undeva, de-a lungul liniei de cale ferata", a spus el.

Cel mai grav accident feroviar in zona Los Angelesului a avut loc in ianuarie 2005, dupa ce un barbat si-a abandonat masina la o trecere la nivel din zona orasului Glendale. Un tren apartinand companiei Metrolink a lovit masina si a deraiat, provocand moartea a 11 persoane.