Rusia a impus, duminica, Georgiei, blocada maritima pe Marea Neagra, pentru a impiedica trimiterea de arme in zonele de conflict, in timp ce trupele georgiene s-au retras de pe aproape intreg teritoriul regiunii separatiste pro-ruse Osetia de Sud, in incercarea de a aplana conflictul cu Rusia, a anuntat secretarul Consiliului de Securitate din Georgia, Alexandre Lomaďa, potrivit AFP. Totodata, oficialul georgian a facut apel la Statele Unite pentru a se implica in negocieri cu Rusia pentru rezolvarea crizei din Osetia de Sud. In acest timp, aviatia rusa si-a intensificat, insa, bombardamentele asupra Georgiei.

UPDATE: Armata rusa a anuntat ca detine aproape in intregime controlul asupra capitalei provinciei separatiste Osetia de Sud, Tskhinvali, a afirmat un inalt responsabil militar rus, citat de AFP.

In paralel cu retragerea georgiana, nave de razboi rusesti au fost trimise duminica dimineata pana la limita apelor teritoriale ale Georgiei, a afirmat un oficial rus citat de agentia RIA Novosti, potrivit AFP.

In timp ce oficialii rusi sustin ca trupele georgiene nu s-ar fi retras de pe teritoriul Osetiei, Georgia a acuzat Rusia ca si-a intensificat, duminica dimineata bombardamentele aeriene asupra teritoriului sau, atacand inclusiv un aeroport militar din apropiere de Tbilisi si ca Moscova ar fi trimis inca 10.000 de soldati in zona de conflict. Aviatia rusa a bombardat duminica si defileul Kodori, singura zona din regiunea separatista pro-rusa Abhazia controlata de georgieni, dar si in regiunea Zougdidi, din vestul Georgiei.