Reprezentantii francezi, britanici si americani au parasit intrunirea Consiliului de Securitate dupa ce au fost provocati de omologul lor libian, care a declarat ca situatia din Fasia Ghaza este asemanatoare cu cea din lagarele naziste din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza cotidianul francez LeFigaro.

Membrii Consiliului aveau pe ordinea de zi elaborarea unei pozitii comune pe tema evenimentelor recente din Orientul Mijlociu, vizand sirul de violente care au avut loc, dificultatile pe care locuitorii Fasiei le au de infruntat si tirul de rachete asupra Israelului.

Dupa discursul mai multor diplomati, reprezentantul Libiei, Ibrahim Dabbashi, a luat cuvantul si a tinut o cuvantare lunga in care a comparat situatia din Ghaza cu cea din lagarele naziste.

La sfarsitul sedintei, ambasadorul Siriei, Bachar Jaafari, a incercat sa il scuze pe delegatul libanez, declarand pentru Le Figaro: "Din pacate, cei care se plang ca ar fi fost victimele unui genocid (in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ) repeta acelasi tip de genocid impotriva palestinienilor".