Ministrii de Externe din tarile NATO, reuniti joi la Bruxelles, nu au luat nicio decizie privind eventuala extindere a Aliantei.

NATO nu a adoptat hotarari in legatura cu perspectiva primirii in Alianta a Ucrainei si Georgiei, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, care a adaugat, insa, ca NATO lasa deschisa posibilitatea ca aceste tari sa adere la Alianta, potrivit Itar Tass, citat de Rador.

In ceea ce priveste eventuala aderare a Macedoniei, o decizie ar urma sa fie luata pana la summit-ul NATO de luna viitaore, de la Bucuresti.

Pe de alta parte, ministrii de externe ai NATO au salutat "maturitatea politica a autoritatilor de la Pristina", si moderatia de care acestea au dat dovada in Kosovo, a declarat, dupa incheierea reuniunii de la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

"Suntem incurajati de maturitatea politica a autoritatilor de la Pristina si a poporului din Kosovo. Toti din Kosovo au dat dovada de moderatie", a declarat Scheffer, care a adaugat ca dupa proclamarea independentei nu au avut loc "incidente interetnice, atacuri la obiective bisericesti, sau proteste masive ale refugiatilor", potrivit Tanjug, citat de Rador.