Chitaristul Chris Rea s-a prabusit sambata seara pe scena de la Oxford Theatre, in timpul unui concert, la un an de cand a suferit un accident vascular cerebral, potrivit The Guardian. Muzicianul, in varsta de 66 de ani, cunoscut pentru hit-ul "Driving Home For Christmas" din 1988, sustinea sambata, la New Theatre Oxford, cel de-al 35-lea concert din al 37-lea turneu cand s-a prabusit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concertul a fost anulat si muzicianul a fost transportat la spital, de unde mai tarziu medicii au transmis ca starea sa este "stabila".

John O'Hara, care s-a aflat in public, a spus: "A cantat minunat si apoi pur si simplu a cazut. Arata destul de rau. Au tras cortina si am asteptat cu totii pana ne-au anuntat sa plecam".

Un purtator de cuvant al ambulantei a precizat: "Am fost sunati la ora 9.30 pm pentru un incident pe strada George din Oxford. Am trimis un echipaj la fata locului si un pacient a fost transportat la spital".

Christopher Anton Rea s-a nascut pe 4 martie, 1951. Este cantaret si compozitor din Middlesbrough, Anglia.

"Whatever Happened to Benny Santini?" este albumul sau de debut, lansat in 1978. Primul single de pe albumul "Fool" - "If You Think It's Over" - a fost este cel mai mare hit al sau din Statele Unite, ocupand locul 12 in Billboard Hot 100. Albumul a fost a fost nominalizata la premiile Grammy pentru categoria cea mai buna melodie a anului, pierzand in fata melodiei "Just the Way You Are" a lui Billy Joel.

Chris Rea a lansat opt albume in anii 1980. "Shamrock Diaries", "On The Beach si Dancing With Strangers", compilatia "New Light Through Old Windows", "The Road to Hell", care a fost lansat in 1989, a avut un succes masiv si a devenit primul sau album numarul 1 in Regatul Unit. A urmat "Auberge", "God's Great Banana Skin". "Espresso Logic" a ajuns in Top 10, iar "Julia", inspirata dupa ceea de-a doua fiica a lui Rea, a devenit cel de-al 11-lea single Top 40.

Rea a vandut peste 30 de milioane de discuri la nivel mondial.