Presedintele SUA, Donald Trump, care a plecat vineri intr-un turneu asiatic in cadrul caruia va ajunge si in China, va putea sa foloseasca in aceasta tara Twitter, desi acolo accesul la reteaua de socializare este blocat, a asigurat un oficial chinez citat de agentia EFE.

TwitterFoto: Flickr

"Nu trebuie sa va faceti probleme in legatura cu comunicarea presedintelui Trump cu restul lumii", a declarat in fata presei Zheng Zeguang, unul dintre ministrii adjuncti de externe chinezi, potrivitAgerpres. S-au efectuat "pregatiri considerabile" pentru ca Trump si sotia sa, Melania, sa simta la Beijing o "ospitalitate calda", a adaugat responsabilul chinez.

Presedintele american, a carui inclinatie de a-si transmite prin postari pe Twitter mesajele politice a starnit numeroase controverse, se va afla saptamana viitoare, de miercuri pana vineri, in prima sa vizita oficiala in China, dupa ce in aprilie l-a primit la resedinta sa de la Mar-a-Lago pe omologul sau chinez Xi Jinping impreuna cu sotia acestuia, Peng Liyuan.

In China autoritatile au blocat accesul la Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Google si alte retele de socializare sau pagini de internet victime ale asa-numitului "mare zid virtual" care cenzureaza multe continuturi online provenite din afara tarii.

Interdictia poate fi ocolita doar cu ajutorul protocoalelor VPN (Virtual Private Network) prin conectarea la un server extern, dar companiile care ofera acest serviciu sunt tot mai atacate de autoritatile chineze insarcinate cu supravegherea sectorului cibernetic, fiind amenintate inclusiv cu interzicerea functionarii.