Presedintele american Donald Trump da asigurari ca articolele care vorbesc despre relatiile sale tensionate cu seful diplomatiei americane Rex Tillerson sunt "nascociri", insa pare sa fi fost totusi afectat de unele dintre declaratiile secretarului de Stat dezvaluite de presa, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit postului NBC News, secretarul de Stat Rex Tillerson l-a catalogat drept "imbecil" pe presedintele american, la finalul unei reuniuni la Pentagon vara aceasta, afirmatii dezmintite de purtatorul sau de cuvant.

"Eu cred ca este o informatie falsa", a spus Donald Trump intr-un interviu pentru revista Forbes, publicat marti.

"Dar daca a spus-o, eu cred ca va trebui sa ne comparam testele pentru IQ. Iar eu va pot spune cine va castiga", a adaugat el imediat.

Dezvaluirile NBC News l-au constrans pe fostul patron al gigantului petrolier ExxonMobil sa iasa public pentru a-si exprima sustinerea si "angajamentul in favoarea succesului" liderului de la Casa Alba.

La putin timp dupa aceea, Donald Trump a dat asigurari ca are "incredere deplina in Rex", denuntand o poveste "fabricata de NBC".

Cu cateva zile mai inainte, el l-a mustrat pe secretarul sau de Stat, intr-o serie de mesaje pe Twitter, pentru ca a evocat in mod public existenta unor canale de comunicare ce vizeaza "sondarea" intentiilor Coreei de Nord.

"Isi pierde vremea negociind", a scris el. "Conserva-ti energia, Rex, vom face ceea ce trebuie sa facem".