Guvernul britanic le-ar putea interzice provocatorilor de pe social media sa voteze, potrivit unor noi masuri dure cerute de Comisia Electorala pentru a reduce valul de abuzuri cu care se confrunta adesea candidatii, relateazaThe Telegraph.

Sondaj The TelegraphFoto: Captura The Telegraph

Comisia Electorala a declarat ca Guvernul ar trebui sa ia in considerare introducerea de noi infractiuni pentru a aduce la zi legile electorale pentru a reduce valul de abuzuri cu care se confrunta adesea candidatii.

Recomandarea a venit dupa un sondaj al BBC care a aratat ca 90 la suta din parlamentari au fost expusi la abuz in timpul alegerilor generale 2017.

Comisia a spus ca anumite infractiuni electorale vin deja cu amenintarea impunerii unor sanctiuni speciale, precum cea ca persoana condamnata sa isi piarda functia sau sa i se interzica de a vota

"Este posibil ca aceleasi consecinte electorale speciale sa actioneze ca un mijloc de descurajare a comportamentului abuziv asupra candidatilor si agentilor electorali ", a spus comisia.

The Telegraph a inserat in cadrul articolului si un sondaj prin care cititorii sunt invitati sa raspunda intrebarii "Ar trebui sa li se interzica trolilor (provocatorilor) sa voteze? Variantele de raspuns sunt: "Da, comportamentul lor nu poate fi fara consecinta" si "Nu, aceasta ar compromite democratia".