Partidul Poporului din Austria (OeVP, conservator) doreste ca toti copiii care nu vorbesc "suficient" de bine limba tarii sa ia lectii obligatorii de germana, ca o conditie pentru a putea merge la scoala, a anuntat miercuri liderul formatiunii, Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Liderul OeVP a facut aceste remarci intr-un context in care zeci de mii de migranti din Orientul Mijlociu, Afganistan si Africa au sosit in Austria in ultimii doi ani, iar integrarea acestora a devenit un aspect politic important. Sebastian Kurz, al carui partid este partenerul social-democratilor in coalitia guvernamentala de la Viena, isi datoreaza, in parte, popularitatea de care se bucura pozitiei sale dure cu privire la imigratie.

Desi propunerea sa se refera aparent la toti copiii, dezbaterea publica ii are in centru pe copiii proveniti din randul migrantilor. Majoritatea acestora merg la scoli din Austria in functie de varsta pe care o au si fac cursuri separate de germana, dar unii profesori sustin ca nu este suficient pentru a-i integra, potrivit Agerpres.