Statele Unite sunt in razboi economic cu China, a afirmat, intr-un interviu publicat miercuri, Steve Bannon, controversatul consilier strategic al lui Donald Trump. De asemenea, confruntarea cu Coreea de Nord, in ceea ce priveste programul nuclear al Phenianului, nu este decat o "diversiune", a mai afirmat Bannnon, citat de AFP.

"Dupa opinia mea, razboiul economic cu China este problema nr.1. Trebuie sa ne concentram asupra acestei probleme, intr-un mod maniacal", spune Steve Bannon intr-un interviu pentru American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga.

"Iar daca vom continua sa pierdem acest razboi, vom fi in cinci ani, maximum zece ani, intr-un punct fara intoarcere", a adaugat controversatul colaborator al lui Trump.

In ceea ce priveste "razboiul economic" cu China, Bannon sustine ca "Unul dintre noi va fi in situatia de hegemonie in urmatorii 25 sau 30 de ani, iar acesta va fi China, daca noi continuam pe calea actuala."

Steve Bannon este fostul patron al site-ului Breitbart News.

New York Times a scris recent ca magnatul media Rupert Murdoch l-a indemnat pe Donald Trump sa il concedieze pe Steve Bannon, figura proeminenta a dreptei alternative americane.