Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat marti ca racheta lansata de Coreea de Nord era o "racheta balistica intercontinentala" si a denuntat "o noua escaladare a amenintarii" nord-coreene, scrie AFP.

"Statele Unite condamna cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o noua escaladare a amenintarii (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliatilor si partenerilor nostri, a regiunii si a lumii", a declarat Rex Tillerson, intr-un comunicat.

Statele Unite "nu vor accepta niciodata o Coree de Nord care sa dispuna de arma nucleara", a adaugat seful diplomatiei de la Washington, potrivit Agerpres.

SUA au solicitat o intalnire cu usile inchise a Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite pe tema ultimei rachete balistice lansata de catre Coreea de Nord, a declarat un purtator de cuvant pentru misiunea SUA la ONU, potrivit Reuters.

Purtatorul de cuvant a spus ca intalnirea celor 15 membri ai consiliului este probabil sa fie programata miercuri. Regimul de la Phenian a afirmat marti ca a testat cu succes o prima racheta balistica intercontinentala despre care analistii spun ca ar putea pune toata zona Alaskai in raza sa de actiune pentru prima data.