Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avut vineri o scurta intalnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, prima intrevedere intre cei doi lideri care si-au inceput mandatul in luna ianuarie, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Portughezul Antonio Guterres, care i-a succedat sud-coreeanului Ban Ki-moon, s-a intalnit de asemenea la Casa Alba cu generaul H.R.McMaster, consilier pentru securitate nationala al presedintelui american.

Antonio Guterres si Donald Trump au avut "o discutie interesanta si constructiva asupra cooperarii intre Statele Unite si Natiunile Unite", a declarat purtatorul de cuvant al ONU, Stephane Dujarric, potrivit Agerpres. Ei au convenit sa se reintalneasca "intr-un viitor apropiat".

ONU este ingrijorata in special de reducerile de fonduri preconizate de administratia Trump.

Aceste intrevederi preced o intalnire ce va avea loc joia viitoare intre ambasadorii tarilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU si Donald Trump, la Casa Alba.

Problema finantarilor americane ar urma sa fie abordata in acel cadru, la fel ca si teme precum razboiul din Siria, criza nord-coreeana si conflictul israeliano-palestinian.

In timpul campaniei electorale, Trump a criticat ONU, organizatie pe care a descris-o ca "un club de oameni care se intalnesc, discuta si se simt bine".

SUA asigura presedintia prin rotatie a Consiliului de Securitate in luna aprilie, ocazie pentru Washington de a-si prezenta prioritatile diplomatice.