Autoritatile de la Beijing au anuntat luni dimineata recompense uriase pentru locuitorii care sunt pregatiti sa ofere informatii despre spioni straini si ajuta la deconspirarea acestora din urma. Locuitorii capitalei chineze pot castiga pana la 500.000 de yuani, adica aproximativ 72.000 de dolari, prin informarea autoritatilor despre spioni, transmite BBC, citat de News.ro.

Conducerea metropolei a precizat ca publicul ar trebui sa ajute la construirea unui mare zid pentru combaterea raului si a spionilor.

Autoritatile chineze au lansat anul trecut o campanie de constientizare, inclusiv avertismente pentru cei care ar putea sa fie inselati de spioni straini.

Noile recompense au fost anuntate de catre reprezentantii departamentului de securitate din cadrul guvernului regional din Beijing.

Locuitorii metropolei pot oferi informatii autoritatilor printr-o linie telefonica lansata anul trecut, prin posta sau in persoana. Recompensele sunt cuprinse intre 10.000 si 500.000 de yuani, in functie de valoarea informatiei si daca aceasta previne sau opreste "comportamentul de spionaj".