Cel putin 45 de oameni si-au pierdut viata si alti peste 100 au fost raniti duminica in atentate cu bomba comise in doua biserici copte din Egipt - din orasele Tanta si Alexandria, potrivit BBC. Ambele atacuri au fost revendicate de Statul Islamic. Presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a decretat stare de urgenta pe o perioada de trei luni, ca urmare a atacurilor.

Biserica din Egipt unde a avut loc ataculFoto: Captura Youtube.com

Ora 20:09 Premierul Sorin Grindeanu: Chiar si intr-o astfel de zi, teroristii ataca si ucid, ceea ce ne arata, o data in plus, ca pentru acesti oameni nu exista nimic sfant. Condoleante poporului egiptean si comunitatii copte din Egipt! Terorismul trebuie condamnat ferm si combatut, oriunde ar lovi.

Ora 15:21: 11 morti si 35 de raniti in atentatul din Alexandria.

Ora 14:38: Explozia din fata bisericii din Alexandria - un atentat comis de un atacator sinucigas: 2 morti si 21 de raniti. (Reuters)

Ora 14:15: O noua explozie, in fata unei biserici din orasul Alexandria: doi morti si cativa raniti.

Prima explozie s-a produs intr-o biserica din orasul Tanta, la 120 de kilometri de capitala Cairo, in timpul slujbei de Florii.

In decembrie anul trecut, 25 de oameni si-au pierdut viata intr-un atentat sinucigas comis intr-o catedrala din Cairo. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.