Iordania a executat sambata 15 persoane, 10 dintre ele fiind condamnate pentru acuzatii de terorism variind de la un atac de acum un un deceniu asupra unor turisti occidentali pana la uciderea unui scriitor, a declarat Mohammad al Momani, purtator de guvant al guvernului, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Al Momani a spus ca printre cei spanzurati se numara si un barbat executat pentru un atac asupra unui sediu de serviciu secret ce a dus la moartea a cinci angajati din domeniul securitatii, restul fiind legati de incidente separate ce au avut loc din 2003 si pana acum.

O sursa judiciara a spus ca autoritatile au executat si un atacator care a impuscat mortal anul trecut, in fata unui tribunal, un scriitor crestin ce era judecat pentru sfidarea religiei dupa ce postase in social-media o caricatura ce insulta Islamul.

De asemenea, printre cei 10 executati pentru terorism a fost si unul care in 2006 a tras intr-un grup de turisti din Amman, ucigand un britanic si ranind alti cinci oameni.

Celelalte cinci executii au fost pentru infractiuni de viol si agresiune sexuala.

Iordania a revenit la pedeapsa cu moartea, prin spanzurare, in 2014, dupa o moratoriu privind pedeapsa capitala instituit intre 2006 si 2014.