Francois Fillon, candidatul republicanilor la presedintie, a acuzat, duminica, guvernul francez ca nu face suficient pentru a reduce violenta asupra evenimentelor de campanie electorala, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fillon a declarat ca Franta a fost martora unui "cvasi razboi civil", situatie care a perturbat campania, potrivit unei declaratii. In sustinerea acuzatiilor sale, candidatul la presedintie a vorbit despre evenimentul sustinut de catre rivalul sau, Emmauel Macron, care a fost intrerupt de protestatari saptamana trecuta si despre mitingul de campanie organizat de National Front, care a fost marcat de doua zile de violenta.

Autoritatile au declarat ca 13 jandarmi au fost raniti in timpul incidentului din Nantes, sambata, cand activisti de stanga au organizat un protest impotriva manifestatiei celor de la National Front.

"Va reamintesc ca suntem intr-o stare de urgenta si, totusi, guvernul permite sa se intample astfel de lucruri. Este necesar ca guvernul sa asigure conditiile necesare pentru buna desfasurare a alegerilor", a spus Fillon, citat de Reuters.