Francezii au iesit duminica in strada la Paris si in mai multe orase din tara, pentru a denunta "coruptia alesilor", relateaza Le Monde. Potrivit publicatiei citate, sute de oameni s-au adunat in cursul dupa-amiezii in Place de la Republique din capitala franceza, dintre mesajele scandate sau afisate de acestia remarcandu-se: "Parisul cere abolirea privilegiilor", "Stop coruptiei si impunitatii politicienilor", "Un pic de etica in politica noastra".

Manifestatie anti-coruptie la ParisFoto: Captura YouTube

UPDATE: France Info relateaza ca manifestatia de la Paris a adunat aproape 2.000 de oameni.

Conform Le Monde, manifestatii impotriva politicienilor corupti au avut loc duminica la Paris, Rennes, Lyon, Strasbourg, Toulouse, Saint-Omer, Angers, dar si in alte orase franceze.

Raspunzand unui apel lansat pe retelele de socializare, manifestantii denunta drept intolerabil faptul de "a fi guvernati de un grup de alesi care au posibilitatea de a practica opusul a ceea ce apara", dupa cum se afirma in textul apelului.

AFP anunta ca alte mitinguri vor fi organizate si duminica viitoare, la mai putin de doua luni pana la alegerile prezidentiale (ce vor avea loc pe 23 aprilie - 7 mai).

Postul Digi24 relateaza ca, la Paris, aproximativ 1.500 de oameni s-au adunat in Place de la Republique, dupa un apel facut pe retelele sociale care a dat drept exemplu protestele din Romania.

Protestul a fost numit "Adunarea impotriva coruptiei alesilor". Manifestantii cer ca legea sa fie egala pentru toti si protesteaza fata de politicienii care deturneaza banii publici si se afla in conflict de interese.

Digi24 precizeaza ca unul dintre motivele care au declansat protestul este un proiect de lege care ar urma sa reduca la 12 ani perioada de prescriere a infractiunilor de abuz in serviciu, coruptie si deturnare de fonduri publice.